top of page

Robots komen eraan


De robots komen eraan! Het stond levensgroot op een reclamebord voor een fabriekspand in aanbouw. We reden te snel om precies te lezen wat er voor business zou worden gehuisvest. Maar binnen een nanoseconde had het mijn aandacht gegrepen.


Teams Robots, ze brengen wat teweeg. Team Verlies & Wantrouwen strijdt met Team Nieuwsgierigheid & Vertrouwen om een hoofdrol op het toneel van de best passende reactie.

Succesvolle processen Toen ik na mijn schooltijd wilde gaan werken kwam er bij toeval een baan op mijn pad bij Digital Equipment. Destijds één van de pioniers in de computerbranche. Vanaf mijn allereerste werkdag, welke functie ik ook had, heb ik me bezig gehouden met het vergemakkelijken van processen. Door ze in kaart te brengen, te standaardiseren en te automatiseren. Heb ik me beziggehouden met het informeren en trainen van mijn collega’s over hoe ze met dat wat geautomatiseerd was, snel het beste resultaat kregen. Ik vond, en vind, dat super leuk om te doen.*

Ontwikkelingen Je snapt dus wel van welk team ik fan ben. Juist, ik ben van het Team Nieuwsgierigheid & Vertrouwen. Ik word super blij en enthousiast van robots die allerlei standaard taken van ons overnemen. Ik ben wel benieuwd waar ontwikkelingen zoals robots die onderhandelingen voeren, zoals nu in ontwikkelingsfase is, naar toe zullen leiden.

Persoonlijk Door de intensieve samenwerking tussen mens en technologie in de vorm van computers en robots, kan de mens zich richten op het inzetten van zijn analytisch vermogen, creativiteit en bovenal op het persoonlijk contact en daarmee op de aandacht voor elkaar als mens. Door de globalisering, door onze hypergeconnecte, steeds veranderende wereld, wordt dat persoonlijke contact steeds meer gewaardeerd. En daar draagt de robot dan een steentje aan bij, wat een mooie gedachte is op deze valentijnsdag!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page