top of page

Mijn kennismaking met de onzichtbare wereld


Als je er altijd vanuit bent gegaan dat alleen dat wat je kunt zien en aanraken realiteit is, je ratio je raadgever is, dan is het echt ver van je bed dat er nog meer in onze wereld zou kunnen zijn dan dat. Ik kan me mijn eerste kennismaking daarmee nog zo goed herinneren. Het was echt een schok.

Precies herinneren Je kent het vast ook wel, van die momenten waarop je iets te weten kwam en die je je jaren later nog precies voor de geest kunt halen. Waar je was op dat moment en hoe je je voelde. Ik weet het ook nog precies. Het is heel lang geleden. Mijn kinderen hadden voedselintolerantie. In het reguliere medische circuit konden we daar geen goede oplossing voor vinden. Het was kommer en kwel. Op een dag sprak ik de directrice van het kinderdagverblijf waar onze dochter kwam. Zij vertelde me over een vrouw die anders dan anders werkt, maar super mooie resultaten voor zulke kinderen bereikte. Andere aanpak Ten einde raad besloten we een afspraak met haar te plannen. Yvonne van Stigt is haar naam. Ze had onze kinderen binnen no time op de rit. En ons geïntroduceerd in de wereld van het onzichtbare, die zoveel impact heeft. Ik was nieuwsgierig of Yvonne mij ook kon helpen. Ik werkte in die tijd bij Digital Equipment en moest me zo vaak afmelden vanwege ziekte. Ik was zelfs twee keer een jaar thuis met een burn-out. Ik ging van griep naar griep, voelde me vaak duizelig, pijntje hier pijntje daar, voelde me altijd moe. Ik besloot het er voor mezelf ook op te wagen en maakte een afspraak met Yvonne.

Life changing Daar zat ik dan, tegenover Yvonne aan haar bureau. Ik zie het beeld nog zo helder voor me. “Tsja,” zei Yvonne, “wat ik kan, kan jij ook. Als jij je talenten eens gaat begrijpen en inzetten, dan ben je al een heel eind op weg.” Ik moet haar vast heel raar aangekeken hebben. Waar had ze het over? Tot ze me meer vertelde over intuïtie en sensitiviteit, over verbinding maken met die schijnbaar loze ruimte om ons heen. Me dat letterlijk op dat moment liet ervaren. Een life changing moment dat me op een reis heeft gezet waarvan ik destijd nog maar half vermoedde waar het me zou brengen.
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page